Wil jij een ‘Lijf & Brein’ weekend voor jezelf?

Tijdens dit weekend kom je erachter hoe je (nog) beter voor jezelf kan zorgen op een manier die bij jou past. Volledig verzorgd met biologische maaltijden, inclusief overnachting en diverse mooie workshops. Lees snel verder hieronder!

Het afgelopen anderhalf jaar was voor velen van ons zeer intens. Emoties, angsten, hoge werkdruk, thuiswerken of geen werk meer. Thuisonderwijs geven, mantelzorgen, weinig sociale contacten, dat doet wat met je.

Wil jij de balans opmaken, even opladen, in jezelf investeren en herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande punten?

 • Ik kan en wil meer tijd aan mezelf besteden
 • Ik weet dat ik iets moet veranderen in mijn leven, maar ik weet niet wat of het lukt me niet
 • Ik heb last van gedachten die mij (te) veel bezighouden
 • Ik kom nergens aan toe en/of het lukt me niet om dingen af te maken
 • Ik heb weinig energie
 • Ik kan moeilijk ontspannen
 • Ik ervaar (veel) stress en weet niet hoe ik daarmee om kan gaan
 • Ik ben niet zo tevreden met hoe mijn leven er nu uit ziet
 • Ik kan wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken

Dan is het ‘Lijf & Brein’ weekend echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

“Als je vandaag iets kleins verandert, kan dat morgen iets groots teweegbrengen”

Wat je ook wil bereiken, het begint met een verandering!

Gedurende het weekend staan we stil bij hoe je leven er nu uit ziet en hoe tevreden je daarmee bent. Door verschillende workhops krijg je steeds meer inzicht en wordt duidelijk wat je zou kunnen veranderen voor meer balans in je leven.

De workshops zijn gebaseerd op verschillende bewezen methodes zoals: ACT, Yoga, MELTmethod, positieve gezondheid (IPH) en vijfsterrenwerkplezier. Lees onderaan deze pagina meer over deze methodes of neem contact op.

Door de workshops:

 • Leer je hoe je voor meer balans kunt zorgen
 • Krijg je inzicht in waar je nu staat
 • Ervaar je wat je kunt doen om meer energie te krijgen
 • Voel je wat MELT en Yoga voor jou kunnen betekenen
 • Ontdek je hoe je op een andere manier kunt omgaan met gedachtes die je teveel bezighouden

Je gaat naar huis:

 • Met vaardigheden om op een andere manier met gedachten om te gaan
 • Met een naslagwerk van yoga houdingen die je thuis kunt doen
 • Met een MELT balletje en instructies om het thuis zelf te kunnen doen
 • Met inzicht in jouw belemmerende overtuigingen
 • Met inzicht over wat jou energie geeft en wat energie vreet
 • Met inzicht over wat voor jou belangrijk is, wat jouw waarden zijn
 • Vol energie en zin!

TIP: Gebruik je persoonlijk ontwikkelingsbudget van je werkgever voor dit weekend. Ben je ondernemer dan zijn de kosten van het weekend aftrekbaar.

 

Waarom zou je deelnemen aan dit ‘Lijf & Brein’ weekend

Tijdens dit ‘Lijf & Brein’ weekend kom je erachter hoe je (nog) beter voor jezelf kan zorgen op een manier die bij jou past.

Door middel van een grote variatie aan inspirerende workshops, maak je kennis met verschillende methodes die bijdragen aan het verbeteren van je gezondheid, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Zo leer je dus verschillende manieren kennen, om aan je gezondheid te werken. Door het zelf te ervaren kan je bepalen wat jou het meeste aanspreekt en wat het beste bij jou past. Hiermee wordt de kans groter dat het nu wel lukt om blijvend te veranderen. Er bestaat namelijk niet een one size fits all.

De bijzondere locatie, kleinschaligheid (maximaal 15 deelnemers) en het gevarieerde programma maken dit weekend uniek.

Kortom:

 • Het ‘Lijf & Brein’ weekend is een uniek weekend dat draait om jou!
 • Je leert op een laagdrempelige manier kennismaken met allerlei methodes op het gebied van gezondheid
 • Je leert keuzes te maken die passen bij wat jij belangrijk vindt!
 • Hierdoor zul je veerkrachtiger worden en meer in balans komen!
 • Werken aan jezelf met beide benen op de grond, zonder zweverigheid.

  Wat krijg ik?

  Je krijgt een geheel verzorgd weekend met:

  • Biologische maaltijden (2 lunches, 1 ontbijt en 1 avondmaaltijd)
  • Een borrelavond
  • Een overnachting in een eenvoudige 1 persoonskamer met eigen douche/toilet
  • Koffie/thee/water versnaperingen gedurende het hele weekend.
  • Alle workshops zijn inbegrepen
  • Een feelgoodiebag vol verrassingen die je mee naar huis mag nemen

   

   

  Waar & wanneer

  Het weekend vindt plaats in kloosterhotel ZIN in Vught.

  Tijdens dit weekend zijn alle maaltijden en verzorging en overnachting (éénpersoonskamer met eigen douche/toilet) inbegrepen.

  Je wordt verwacht op zaterdag om 10:00 waar we eerst rustig kennismaken met elkaar. 

  Daarna volgen oa: een (yin) yogales, een MELT workshop, een masterclass mentale gezondheid en een training energievreters/energiegevers.

  We ronden af rond 17:00 uur. Uiteraard lassen we tussendoor genoeg pauzemomentjes in zodat je alles wat je leert, hoort, ziet en doet ook kunt laten bezinken. Na 17:00 heb je eerst wat tijd voor jezelf voordat we aan tafel gaan.

  De avond sluiten we af met een gezellige borrel en eventueel, op verzoek van jullie, met Yoga en/of MELT.

  Op zondag beginnen we met het programma rond 09:00 nadat we eerst van een heerlijk ontbijt hebben genoten. Van tevoren kun je deelnemen aan een stilte meditatie (als je dat leuk vindt, maar het hoeft niet) die verzorgd wordt door één van de fraters die nog steeds op het terrein wonen. 

  Na de lunch ronden we het programma langzaam af zodat je rond 15:00 uur vol nieuwe energie weer richting huis kunt gaan. 

  Kijk voor meer informatie over de locatie op de website van Klooster Hotel ZIN

   

  Wat kost het?

  De prijs bedraagt 650 euro incl. 21% btw.

  LET OP: vol = vol, er is maar plek voor maximaal 15 personen

  Voor dit weekend zijn de algemene voorwaarden van KloosterhotelZIN van toepassing. Deze vind je op de website https://kloosterhotelzin.nl/voorwaarden/

  Ja, ik meld me aan voor het Lijf & Brein weekend!

  Meer uitleg over de verschillende methodes:

  Acceptance & commitment therapy (ACT): deze therapievorm wordt in de psychologie de laatste jaren steeds meer gebruikt. Het is een speelse manier van anders leren omgaan met je gedachten. Gedachten hebben we allemaal. Maar soms houden die gedachten je zodanig veel en vaak bezig, dat het je leven negatief beïnvloed.

  Met ACT leer je om op een andere manier met je gedachten om te gaan. Zodat je er wat afstand van kunt nemen en er minder last van ervaart. Je bént namelijk niet je gedachte. Je bent een persoon die gedachtes hééft! 

  Yin yoga: Yin yoga is een rustige vorm van yoga. Je neemt houdingen aan (vooral zittend en liggend) die je voor langere tijd vasthoudt. Door in die houding te ontspannen, heeft dit vooral effect op je bindweefsels, die zich dieper in jouw lichaam bevinden. Hierdoor word je lichaam sterker en soepeler. Ook leer je hoe je je ademhaling kunt gebruiken om beter in de houding te komen. Hierdoor zul je je na de workshop rustiger en meer ontspannen voelen.

  Yoga Nidra: Yoga nidra is een vorm van yoga die zo ontspannen is, dat het effect ervan overeenkomt met ongeveer vier uur slaap! Het is ideaal voor slechte slapers en voor als je weinig energie hebt. Je dóet niets met yoga nidra, je ligt gewoon ontspannen op je rug. Door het gebruik van een ontspanningstechniek, lijk je te slapen terwijl je gewoon wakker bent. Het effect ervan is dat je meer rust ervaart, stress en angst worden verminderd en het een gezonde nachtrust bevordert!

  MELT: MELT is een methode waar je je bindweefsel mee rehydreert. De laatste jaren is men erachter gekomen dat het bindweefsel een sleutelrol speelt in het lichaam. Door veel zitten, steeds dezelfde bewegingen maken, sporten enzovoort drogen we ons bindweefsel uit wat kan zorgen voor stijfheid en zelfs pijnklachten vooral in en rond je gewrichten. Het bindweefsel kennen de meeste mensen wel van een massage of fysiotherapeut maar dat is een klein deel namelijk het deel dat aan je spier gekoppeld is, myofascie. MELT richt zich op het driedimensionale bindweefselsysteem dat gekoppeld is aan al onze andere systemen in het lichaam zoals het zenuwstelsel en lymfestelsel en zorgt voor stabiliteit en balans. Wel zo handig als je lekker wilt bewegen zonder te struikelen. Met drie keer per week, 10 minuten MELTEN, merk je al verschil en het enige wat je nodig hebt is een balletje en eventueel een foamroller. 

  Positieve gezondheid: Positieve gezondheid is een nieuwe kijk namelijk op gezondheid ipv op ziekte of aandoening. Vaak kijken we alleen naar wat niet goed is of niet kan en deze methode focust juist op wat nog wel kan en goed is.

  Kijk ook eens op www.iph.nl en download eventueel de bijbehorende app met de tool om jouw huidige situatie inzichtelijk te maken/te visualiseren. Heb je dat gedaan ga er dan eens over in gesprek met bijvoorbeeld je partner of vriend(in). Als je kinderen hebt kun je die ook de kindtool in laten vullen, mooie tool om eens een goed gesprek met je kind te hebben.

  5sterrenwerkplezier: 5sterrenwerkplezier is een eenvoudige maar krachtige methode om jouw werkdruk om te buigen naar werkplezier. De werkdruk bestaat niet, het is namelijk voor iedereen anders 😊.

   

   

   

  Wie zijn wij

  Wij zijn Patricia Broos en Sandrine Kwast. Van oorsprong allebei verpleegkundige en beide hebben wij een aantal jaren geleden besloten om een eigen praktijk te starten.

  Patricia werkt veel met de MELT methode en richt zich vooral op het voorkomen en verminderen van chronische pijnklachten. En zij is trainer in de 5sterrenwerkpleziermethode.

  Sandrine richt zich in haar praktijk vooral op het leren (op een andere manier) omgaan met emoties, gedachten en laag energieniveau als gevolg van ziekte, zoals kanker. Daarnaast is ze yogadocent en DISC trainer (persoonlijke assessments).

  Wij delen beide de passie om mensen te helpen weer de kracht in zichzelf te laten ontdekken zodat ze (weer) zichzelf kunnen zijn. Met dit weekend willen we vooral mensen laten kennismaken en profiteren van de methodes waarmee we werken om zo zelf te ontdekken wat bij jou past.