Vind balans met een mantelzorgcoach

Mantelzorg vraagt veel van je en kan je leven op z’n kop zetten. Als mantelzorgcoach breng ik balans en rust. Ik laat je ontdekken hoe je evenwicht vindt tussen werk en privé en de zorgtaken voor je dierbare.

Schakel een mantelzorgcoach in

Het is niet raar als je de balans dreigt kwijt te raken. Misschien is die nu al ver te zoeken. Om te voorkomen dat je overspannen raakt of niet meer naar je werk kunt, is het belangrijk dat je balans vindt tussen werk, thuis en de mantelzorg. Door hier met je werkgever over te praten, maak je je zorgen bespreekbaar en is de hulp van een mantelzorgcoach dichtbij.

Masterclass Mentale Gezondheid

Soms kun je last hebben van gedachten en emoties die je behoorlijk kunnen bezighouden. Heel normaal, maar soms echt vervelend. Er is geen enkele garantie dat je van die gedachten en emoties afkomt. Maar je kunt wel leren om er minder lást van te hebben.

In een vertrouwde setting met een beperkt aantal deelnemers leer je tijdens deze Masterclass:

  • hoe ons brein werkt
  • inzicht te krijgen in je gedachten
  • praktische vaardigheden 

Je gaat naar huis vol inspiratie én met een mooi naslagwerk dat je er naderhand op elk gewenst moment weer kunt bijpakken!

Wil je weten wanneer de eerstvolgende Masterclass gepland staat?

Mail me dan via de knop hieronder. 

Kosten en duur

De meeste werkgevers hebben een budget voor persoonlijke ontwikkeling. Het komt dan ook vaak voor dat je werkgever een dergelijk traject uit dit budget kan betalen. Vraag er dus zeker naar bij jouw leidinggevende of HR manager. 

Je kunt kiezen uit twee verschillende trajecten.

  • 6 maanden traject: intake & 12 gesprekken             € 1500
  • 12 maanden traject: intake & 24 gesprekken           € 2250

De inhoud van de trajecten bepalen we samen en is gebaseerd op jouw persoonlijke doelen. Deze zullen we tijdens het intake gesprek samen verkennen en regelmatig bekijken zodat we naar een concreet einddoel werken. 

Een eerste kennismakingsgesprek (60 minuten) is geheel vrijblijvend. Besluit je om een traject te volgen, dan plannen we daarna de intake. 

Yoga

Een belangrijk aspect voor je gezondheid, is ontspanning.

Doordat je lang aan het mantelzorgen bent (geweest), heeft jouw lichaam veel te verduren. Je staat lang ‘aan’. 

Misschien heb je daarnaast ook last van spanningen en angsten. Deze emoties kunnen in je lijft gaan vastzitten als je er niets mee doet. Je zult er op den duur lichamelijke klachten door gaan ervaren. 

Yoga kan je hierbij helpen! Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Wat ze echter gemeen hebben, is dat ze behalve op fysiek vlak, ook effect hebben op je mentale gezondheid en emoties.

Daarnaast is bij yoga het gebruik van je ademhaling ook heel belangrijk. En juist die ademhaling kan je ook veel brengen bij het ontspannen, verminderen van stress, verlagen van je bloeddruk etc.

Klik hier om meer te lezen over de verschillende yogavormen die ik aanbied.

Werk, privé en zorgtaken. Gaat dat wel goed samen?

Zonder dat je het goed en wel beseft, heb je er ineens een nieuwe rol bij als mantelzorger. Je bent niet de enige. Ongeveer een kwart van de Nederlanders zorgt langdurig voor een familielid of andere naaste. En dat vraagt nogal wat van je.

Net als je dierbare kom je terecht in een proces van verwerking, waar angst, boosheid, verdriet, acceptatie en ontkenning elkaar voortdurend afwisselen. Hoe hou je dat vol? Want naast deze zorg heb je ook nog een privéleven en een drukke baan die je aandacht vragen.

Neem de regie

● Heb je het gevoel alle ballen hoog te moeten houden?
● Voel je je verre van fit en vitaal?
● Maak je je zorgen over hoe het straks verder moet?

Ik help je de regie over je leven terug te nemen. Door mijn een-op-een coaching krijg je weer grip op je mentale en fysieke gezondheid. Ik leer je hoe je een goede balans kunt houden tussen werk en privé en hoe je het beste omgaat met emoties als angst, verdriet, boosheid en machteloosheid.

Waarom zou je een coachingstraject volgen?

Hoe ga je om met vriendschap en machteloosheid? Heb je twijfels of je je baan eigenlijk wel echt zo leuk vindt? Wat of wie vragen negatieve energie? Twijfel je of je al die zorgtaken nog wel volhoudt en vraag je je af hoe je de rest van je leven zou willen leiden?

Twijfels, angst en verdriet maken je onzeker en geven stress. Om te achterhalen waar jij mee worstelt, maken we eerst inzichtelijk hoe dit bij jou zit. Vervolgens bepalen we met welke gebieden we de diepte ingaan die we vastleggen in je persoonlijke regieplan.

Onderdelen die tijdens het traject aan bod kunnen komen:
● Hoe verbeter je je energieniveau
● Hoe ga je om met beperkingen
● Hoe ga je om met emoties
● Wat heeft de ziekte met jou en je partner gedaan
● Hoe ga je om met onzekerheden
● Wie ben je, waar ben je goed in, wat wil je
● Twijfels over je loopbaan

Gedurende het traject maak je verschillende huiswerkopdrachten die we bespreken tijdens onze coachingsgesprekken. Aan het eind van het coachingstraject is je persoonlijke regieplan compleet. Dat regieplan kun je zien als een praktisch naslagwerk met goede handvatten die je helpen om regie over je leven te blijven houden.

Roep de hulp in van een mantelzorgcoach

Geef je mantelzorg, dan loop je vaak tegen grote hoeveelheid regeltaken aan. Deze taken vragen zoveel energie van je, dat je die er eigenlijk niet goed bij kunt hebben. Naast het maken van afspraken bij de arts, plan je ook de behandelingen met de andere zorgverleners in en houd voortdurend contact met de thuiszorg. Het is niet vreemd als je nog nauwelijks tijd voor jezelf overhoudt.

Een mantelzorgcoach leert je om goed voor jezelf te zorgen. Verlang je naar grip op de situatie en rust in je hoofd? Wil je weer eens heerlijk ’s avonds op de bank kunnen hangen zonder schuldgevoelens te krijgen? Zoek je ruimte om je op je werk te kunnen focussen? Lukt het je om overzicht en structuur in je leven te houden? Met andere woorden; lukt het je om een goede balans te vinden tussen je werk, de zorg voor je dierbare en tijd voor jezelf te maken? Hoe ga je om met tegenslagen en geef je aan waar je grenzen liggen?

Beantwoord je de meeste van deze vragen met nee? Hulp vragen aan een mantelzorgcoach is geen teken van zwakte. Want door mij in te schakelen, krijg je weer regie over je leven en voorkom je dat je overbelast raakt. Als mantelzorg-coach lever ik een-op-een coaching. Met mijn maatwerktraject ontdek je weer de energie die je zo hebt gemist.

Tijdens het traject werk je aan je mentale en fysieke gezondheid waardoor je de broodnodige regie over je leven terugkrijgt. Met je persoonlijke regieplan krijg je inzicht hoe je een goede balans houdt tussen werk en privé en ontvang je handvatten hoe je het beste om kunt gaan met emoties als angst, verdriet, boosheid en machteloosheid.

Is de balans tussen werk, privé en zorgtaken wel goed verdeeld?

Als je naast je gezin, een drukke baan en een goed gevuld sociaal leven ook mantelzorg verleent, kan de druk op je schouders te groot worden. Je dierbare doet steeds vaker een beroep op je en vraagt je de afspraken bij de specialist te organiseren, de boodschappen te doen en ook de administratieve zaken te regelen.

Naast die praktische zaken is de emotionele zorg misschien nog wel zwaarder. Want misschien ervaart je dierbare angst om alleen thuis te zijn, of kampt hij of zij met vergeetachtigheid of lichamelijke ongemakken.

Heb je soms het gevoel de grip te verliezen? Weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen? Vraag je je regelmatig af hoe je dit allemaal beter aan kunt pakken? Zou je willen dat je niet zo moe was en meer tijd had? Vind je dat je je het allemaal zelf moet oplossen? Misschien vind je het lastig om hulp te vragen.

Vergoeding voor aanpassing van je huis

Ben je mantelzorger en wil je je huis aanpassen, omdat je voor iemand zorgt die bij je woont? Dan kun je bij je gemeente een vergoeding aanvragen. Je moet hiervoor zijn bij de afdeling die de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo) uitvoert. Je gemeentegids of het informatieloket in jouw gemeente kan jou op weg helpen.

Na je aanvraag besluit de gemeente of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Het is belangrijk dat je eerst een positieve beslissing hebt gekregen, voordat je begint met de aanpassing van je huis. Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht een vergoeding te krijgen voor aanpassingen die je al hebt aangebracht.