Gebruikte methode

WEERinREGIE is gecertificeerd om volgens de Big Five For Life™ methode te werken.

De Big Five For Life is gebaseerd op de Big Five uit Afrika. Dit zijn van origine de vijf dieren die je als jager gedood moest hebben. Omdat dit nogal negatief klonk, heeft men dit later omgebogen naar de vijf dieren die je in Afrika gezien moest hebben.

Als je er drie van de vijf had gezien is je reis redelijk geslaagd, vier van de vijf is goed, maar als je ze alle vijf hebt gezien heb je een zeer succesvolle safari gehad!

De Big Five For Life™ heeft dit gedachtegoed toegepast op het leven: De vijf doelen die je in je leven gezien, gedaan en beleefd moet hebben, om te kunnen zeggen dat jouw leven een succes is geweest! En wat succes inhoudt, bepaal je zelf! Het heeft dus niets te maken met geld of status, jíj bepaalt zelf wat je onder een succesvol leven verstaat.

Die vijf doelen leer je te formuleren in een training (workshop) van 16 uur. Dit kan verdeeld worden over meerdere dagdelen. Deze training wordt bij Big Five For Life™ de Discovery Workshop genoemd.

Tijdens deze workshop begin je met het terugkijken naar wie jij als persoon bent. Wat vind je leuk, wat kun je goed en wat zijn jouw kernwaarden en kwaliteiten. Hiermee vorm je jouw ‘reden van bestaan’. Dit klinkt misschien zwaar, maar het komt neer op wat voor jou kwaliteit van leven betekent.

Aan de hand daarvan, ontdek  je vervolgens wat voor jou de vijf belangrijkste dingen zijn die je wilt zien, doen en beleven in je leven. Deze vormen jouw Big Five For Life!

Over de grondlegger van Big Five For Life™

John P. Strelecky is de grondlegger van de Big Five For Life en tevens auteur van internationale bestsellers zoals Life SafariHet Waarom ben je hier café, The Big Five for Life en How to be Rich and Happy. Van zijn boeken zijn miljoenen exemplaren verkocht en vertaald in 35 verschillende talen en worden op alle continenten van de wereld verkocht.

Kort geleden werd hij naast Oprah Winfrey, Wayne Dyer, Deepak Chopra en Stephen R. Covey gelauwerd als een van de honderd meest invloedrijke en toonaangevende personen op het terrein van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Een aantal van zijn boeken zijn in het Nederlands verkrijgbaar en o.a. bij Bol.com te koop.

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com