Preventie


Mentale gezondheid en werkgeluk

Als werkgever heb je een belangrijke rol in het leven van een werknemer. Behalve de uren die een werknemer werkzaam is, nemen we ons werk namelijk ook allemaal voor een deel mee naar huis. En ons werk is ongeveer 58% van invloed op ons privéleven!

Wanneer een werknemer goed in zijn/haar vel zit en volledig op z’n plaats in is de functie, zal de werknemer zijn/haar passie en talent kunnen inzetten en zal dit voor de energiebalans een positieve meerwaarde hebben.

Als werkgever wil je dit natuurlijk graag zo houden!

Verzuim

De kosten die verzuim met zich meebrengen zijn enorm. Omgerekend ongeveer 400,- per dag zijn de gemiddelde verzuimkosten per zieke werknemer! Dat zit hem namelijk bijvoorbeeld in loondoorbetaling, vervangingskosten, verlies van productie/dienst, arbokosten etc.

Daarnaast is het interessant om erop bedacht te zijn dat frequent kort verzuim, vaak een voorbode is van lang verzuim op de langere termijn.

Preventieve gezondheid

Met workshops en/of training op het gebied van mentale gezondheid, kun je als werkgever positief en preventief bijdragen aan de (energie) balans en het werkgeluk van de werknemer. Hierdoor is een werknemer beter in balans, kan hij/zij keuzes maken t.a.v. de carrière en draag je bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers en daarmee aan de continuïteit van jouw organisatie.

Zie het als het preventief onderhoud van je werknemers. Met het onderhoud van je huis wacht je tenslotte toch ook niet tot het water langs de muren loopt?

Investeer in je werknemers zodat je bijdraagt aan hun duurzame inzetbaarheid én waarborg hierdoor de continuïteit van je bedrijf!

This site is protected by wp-copyrightpro.com

Neem nu contact op