Blogs

Ellende

What doesnt kill you makes you stronger.

Dat is echt zo! Hoe hard, verdrietig en heftig ook, alle levensgebeurtenissen die hun sporen achter laten, vormen je tegelijkertijd ook. Dat zie je misschien niet op het moment dat je er middenin zit. Op dat moment geldt alleen de heftigheid van de ellende en zie je misschien niet in hoe dit kan veranderen en vooral hoe jij daar mee om zou moeten gaan.

En toch, wees eens eerlijk… op welke momenten/gebeurtenissen heb je het meest geleerd vanaf het moment dat je volwassen werd? Juist niet van alle halleluja momenten, toch?

Heb je in de gaten wat jou door die ellendige momenten gevormd heeft? Hoe ging jij er mee om? Wat voor kwaliteiten kwamen aan het licht? Wat heb je geleerd dat je kunt inzetten voor de rest van je leven? Heeft het je verandert of ga je op dezelfde voet door?

Het leven is niet alleen maar fijn. Hoewel Facebook en ander soortgelijke media dat natuurlijk wel anders doen vermoeden. Uiteraard is het super fijn om mooie momenten te beleven. Maar juist die ellendige gebeurtenissen zorgen dat je leert. En bovendien…. je leert de mooie tijden meer waarderen als je ook de ellende kent.

Tel je zegeningen!

En vooral… leef nu! Want wat in het verleden gebeurt is, is geen garantie dat het in de toekomst weer zal gebeuren. En het mooie daarvan is… we leven niet in het verleden en we leven niet in de toekomst. We leven nu, en nu, en nu…

Doe jij het werk dat je écht leuk vind? Waarvan je altijd al droomde toen je nog een kind was? Heb je een fijne relatie? Is je huis je thuis? Ben je gelukkig, of streef je altijd naar meer? En dan vooral meer in materiele zin? Voel je je gezond? Voel je je ‘rijk’?

We zijn er langer niet dan wel. Wat maak jij van je leven?

This site is protected by wp-copyrightpro.com