Blogs

Hoe bereik je je doelen?

Tips & Tricks om jouw doelen te behalen

  • Focus en urgentie

Een ‘probleem’ bij het stellen van doelen is vaak de focus en de urgentie. Op het moment dat je het doel formuleert, vind je het waarschijnlijk urgent. Immers, anders zou je het doel niet stellen. Ga voor jezelf eens na: wat vind ik hier belangrijk aan? Wat gebeurt er als ik het behaal? Hoe voel ik me dan? Schrijf deze dingen op. Hierdoor krijg je focus en maak je je doel niet te algemeen, maar juist heel specifiek.

  • Vertel het door

Ik neem even als voorbeeld het doel ‘afvallen’. Een veelvoorkomend doel dat mensen per 1 januari stellen. We worden platgegooid met reclames en aanbiedingen van sportscholen en fitnessruimtes, die ons het liefst persoonlijk aan de arm naar binnen willen sleuren. Maar wat als je niet weet waar je moet beginnen? Of je überhaupt het doel zult behalen? Het helpt in dit geval om het door te vertellen. Licht je omgeving in dat je met je doel bezig bent. Zet ze in als ambassadeurs van jouw doel. Het krijgt dan vorm en het is een stok achter de deur.

  • Wees flexibel

Ik begrijp heel goed dat de doelen die jij wilt behalen, hoge prioriteit hebben. Behaald is behaald, toch? Wees echter wel realistisch en flexibel en maak keuzes. Om het voorbeeld van de muziek er maar weer even bij te pakken: als je even geen kilo’s zware portemonnee hebt, is het misschien niet verstandig om naar dat concert te gaan. Of als je weer een paar kilootjes erbij hebt gekregen, terwijl je zo goed bezig was met afvallen, word dan niet te boos op jezelf. Je kunt niet van jezelf verwachten dat ‘t het hele jaar bergopwaarts gaat. Dat zou mooi zijn, maar is niet realistisch. Wees dus flexibel en ga mee in de flow, laat je vooral niet demotiveren.

  • Geniet van je successen

Beloon jezelf, wees lief voor jezelf als je bezig bent met doelen behalen. Wat deze ook mogen zijn. Zorg ervoor dat wat je doet, het jou gelukkig maakt. Op welke manier dan ook. Als het een kleine glimlach is die verschijnt zodra je het doet, of dat je tranen van geluk laat rollen, het maakt niets uit. Geniet van het proces!

Voordat je aan je doelen begint, lijkt het misschien net een berg. Maar besef eens hoe mooi dat uitzicht is vanaf die berg… Dit is jouw leven, jouw geluk en jouw jaar! Make it a good one!

Reacties uitgeschakeld voor Hoe bereik je je doelen?

This site is protected by wp-copyrightpro.com