Over WEERinREGIE


Ik geef mensen terug wat ze zijn kwijtgeraakt door ziekte: Sterretjes in hun ogen en de regie weer in hun handen!”

Sandrine Kwast

Luister hier de radio uitzending Waarheen, waarvoor terug. Sandrine was hierin te gast en sprak met presentator Koop Geersing o.a. over uitdagingen in het leven en haar passie waarvan ze haar werk heeft gemaakt.


Mijn naam is Sandrine Kwast. Ik heb 13 jaar ervaring in gespreksvoering in de medische wereld, ben deskundig op het gebied van de Nederlandse gezondheidszorg, heb een achtergrond als HBO verpleegkundige (BIG geregistreerd) en daarnaast heb ik een post-HBO studie rondom psychosociale ondersteuning voor mensen met kanker afgerond. Ik ben gecertificeerd Big Five For Life™ coach en gecertificeerd DISC trainer.

Zolang je weet wat belangrijk voor je is, kun je je daaraan vasthouden. Ook als je zware tijden doormaakt. Want het hebben van een Big Five is geen garantie op een gelukkig leven met alleen maar positieve momenten. Maar het is wél een garantie op een leven met daarin veel gelukkige en bewuste momenten. En tijdens de zware momenten, biedt het hebben van je Big Five je houvast én vertrouwen!

Persoonlijke ervaring

Toen elf jaar geleden mijn vader kanker bleek te hebben, heb ik zelf ervaren wat een dergelijke diagnose betekent voor de patiënt en zijn naasten.

Je zorgeloosheid, vertrouwen en zekerheid worden met één klap weggevaagd. Ik zocht naar een manier om de controle te houden in een traject waarin je grotendeels bent overgeleverd aan anderen. Ondanks er veel voor ons bepaald werd, was het wel mogelijk om de regie te houden.

Zo nam ik bijvoorbeeld alle regelzaken op me in zijn zorgtraject. Ik onderhield contacten met de specialisten, was contactpersoon om de familie over de diagnose en behandeling te informeren.

Helaas is mijn vader na een kort ziekbed overleden. Hij leerde me echter wel om voluit te leven, je weet tenslotte nooit hoeveel tijd je gegeven is.

Idee geboren

Na zijn dood besefte ik me dat het hebben van de regie een belangrijk aspect is om een dergelijk behandelingstraject door te kunnen komen.

Daarnaast hoorde ik van patiënten terug hoe moeilijk het bleek te zijn om ná een behandelingstraject het leven weer op te pakken.

Het echte verwerken van kanker begint namelijk pas ná een behandelingstraject. En dan blijkt vaak dat je sociale kring verandert is, je een ander lichaam en energieniveau hebt, je relatie met je partner en/of kinderen veranderd is en je je werk niet zomaar meer kunt oppakken.

Belangrijke vragen die dan gaan spelen zijn; wat vind je belangrijk in het leven, waar heb je wel of geen behoefte aan, hoe ga je om met moeilijke situaties, wat wil je wel of niet uit handen geven, wat versta je onder kwaliteit van leven en hoe wil je je verdere leven invullen.

In mijn leven heb ik meerdere malen te maken gekregen met het omgaan met verlies, ziekte en dood.  Hierbij kwam naar voren hoezeer de regie houden ervoor zorgt dat je bewust leeft en bewust keuzes maakt. En ondanks het feit dat je echt niet altijd alleen maar gelukkig en blij kunt zijn, zorgt het er wel voor dat je een gelukkiger leven leidt, ook in moeilijke fases in je leven.

Om die reden heb ik de stap genomen om mijn vaste baan op te zeggen en mijn levenswerk te maken van het ondersteunen van mensen met kanker.

Mijn doel is daarom om iedereen zijn of haar droomleven te laten leiden door ze te helpen hun levensdoelen in kaart te krijgen, de regie te houden door bewust keuzes te maken en voluit te leven.

Door middel van coaching, help ik mensen voor zichzelf inzichtelijk te krijgen wat ze belangrijk vinden, wat hun waarden zijn, waar hun kwaliteiten liggen en hoe ze hun leven zo optimaal mogelijk kunnen inrichten zodat ze in staat zijn bewust te leven en de juiste keuzes te maken om het leven te leiden waar ze van dromen.

Zodat je een bewust, kwalitatief goed en gelukkig leven kunt leiden! Zowel in ziekte als in gezondheid.

Regie vormt een belangrijk sleutelwoord in mijn leven. Regie tijdens verlies, tijdens ziekte en na overlijden. Maar ook regie in relaties, in keuzes omtrent je carrière en je persoonlijke ontwikkeling. In alles heb je zelf de keuze én de mogelijkheid om regie te pakken, ook in situaties die je overkomen en waar je geen controle over lijkt te hebben.

Big Five for Life TM is een methode die ik zelf heb ondergaan en waar ik inmiddels mee werk. Het is een methode die je stimuleert om jouw ‘reden van bestaan’ te formuleren: datgene dat jij wilt zien, doen en beleven in je leven. Daarnaast vorm je vijf doelen, die jouw leven vormgeven en waar je je aan vast kunt houden.

Mijn persoonlijke Big Five for Life is: Vanuit intuïtie inspireren

Royaal leven, kwaliteit van leven; van betekenis zijn

Evenwicht, geven en ontvangen

Gezin, quality time

Intuitie, volg je hart

Eten & drinken, genieten in het NU


  • Sandrine is HBO Verpleegkundige (BIG geregistreerd)
  • WEERinREGIE is aangesloten bij de beroepsvereniging voor beroepscoaches NOBCO
  • WEERinREGIE is aangesloten bij de beroepsvereniging van herinneringsspecialisten: Stichting Bij Leven Vaarwel
  • WEERinREGIE werkt met de Big Five for Life TM methode en is gecertificeerd life-, loopbaan en cancer care coach
  • Sandrine is gecertificeerd DISC trainer.

This site is protected by wp-copyrightpro.com

Neem nu contact op