Bewegen om in je gezondheid te investeren

Je huis onderhoud je om verval tegen te gaan. Maar doe jij dat ook voor je gezondheid? Je kunt je gezondheid op meerdere manieren onderhouden. Daarvan is bewegen een belangrijke. Hieronder lees je meer over mijn  zumbalessen.

Zumba

Natuurlijk is het belangrijk om te ontspannen. Bijvoorbeeld door yoga en/of mindfulness.  Maar ontspannen lukt soms beter door je eerst in te spannen. En bovendien is het natuurlijk goed om je conditie en spierkracht te trainen. De manier waarop ik dat zelf al jaren graag doe is door Zumba. En dat is dan ook de reden dat ik zelf zumba instructrice ben geworden.

Zumba is een fitnessvorm die wordt gedaan op met name Latijns-Amerikaanse muziek. De muziek wordt gecombineerd met swingende dansbewegingen wat ervoor zorgt dat het energiek en opzwepend werkt.

Zumba werd per toeval ‘uitgevonden’ door Beto Perez. Hij was fitness instructeur en vergat op een dag zijn aerobic cassette bandjes. In zijn auto lagen nog wat merengue en salsa nummers. Deze gebruikte hij in zijn les en Zumba was geboren!

Zumba komt uit het Colombiaans- Spaans en betekent snel bewegen & lol hebben. Een les vliegt voorbij terwijl je heerlijk aan het dansen bent en tegelijkertijd werkt aan je conditie, vetverbranding, coördinatie, en flexibiliteit.

Zumba combineert aerobic met interval training. Op deze manier wordt de calorieverbranding verhoogd.

Een zumbales staat voor veel plezier, swingen en de belofte dat je zult voelen dat je mee hebt gedaan. Stilstaan is onmogelijk!

Via de button hieronder vind je het lesrooster waar de Zumbales in terug te vinden is! Je kunt je hier ook gelijk aanmelden voor een gratis proefles. Hopelijk tot snel!