Workshop ‘Jezelf profileren & acquisitie’

Je bent niet voor niets geestelijk verzorger geworden. Je hebt je medemens veel te bieden! Maar hoe leg je dat in duidelijke taal uit aan gesprekspartners zodat ze naar je doorverwijzen? 

Deze training is tot stand gekomen in het actieonderzoek ‘Toolbox voor het signaleren en bespreken van zingevingsvragen: actieonderzoek in Noord-Holland en Flevoland’, gefinancierd door ZonMw. Samenwerkende partners zijn: WEERinREGIE, Centra voor Levensvragen Amsterdam-Diemen, Flevoland en Noord-Holland-Zuid, Questio – Centrum voor levensvragen, Amsterdam UMC en Consortium Palliatieve Zorg Noord-Holland en Flevoland.

Van abstract naar concreet!

Praktisch toepasbaar, goede sfeer, duidelijke uitleg.

Fijne combi van theorie en praktijk, directe feedback en voorbeelden, fijn!

Fijn om te kunnen oefenen, leerzaam! Inspirerend en ontspannen.

Leuk, groepswerk! Wat weten/kunnen/doen we samen al veel!

Inspirerend! Leuk om collega’s te ontmoeten.

Reacties van deelnemers uit vorige workshops

Wie ben jij als geestelijk verzorger?

In je rol als geestelijk verzorger, spreek je vaak met mensen over wat hen typeert, wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden, wat hun leven waardevol maakt.

Maar kun jij deze vragen ook over jezelf beantwoorden? Wat maakt dat jij goed bent in je werk? Wat zijn jouw kwaliteiten? Waarom doe jij dit werk?

En hoe profileer jij jezelf vervolgens naar mogelijke verwijzers? Hoe zet jij jezelf en het Centrum voor Levensvragen op de kaart? Hoe kom je in gesprek met een potentiele verwijzer en hoe leg je jouw meerwaarde uit, zonder het gevoel te hebben jezelf te moeten ‘verkopen’.

Praktische informatie

 

  • Voorafgaand aan de workshop, ontvang je een aantal huiswerkopdrachten die je ter voorbereiding van de workshop dient te maken.

  • Je ontvangt een uitgebreide hand-out. De inhoud daarvan zal gedurende de workshop uitgebreid aan bod komen. Met de hand-out heb je vervolgens een praktisch naslagwerk in handen waarmee jij jouw gesprekken goed kunt voorbereiden.

  • De workshop duurt 4 uur en wordt gegeven in één dagdeel van 09:00 tot 13:00 of van 13:00 tot 17:00.

  • De workshop kan zowel fysiek als online plaatsvinden.

 

  • Je kunt jezelf als groep aanmelden, bijvoorbeeld als je allemaal in eenzelfde regio actief bent. De workshop zal dan ergens in jullie regio of online gegeven worden.

 

  • Je kunt je ook individueel opgeven voor de online workshop. De eerstvolgende data staan hieronder vermeldt. 

    Geplande data voor online workshop, individueel aanmelden:

    Momenteel staan er geen data gepland. Neem contact op voor de eerste volgende workshop.

    Meld je direct aan of stel je vraag via het webformulier hieronder.

    1 + 9 =

    Wat doen we in de workshop ?

    Tijdens deze interactieve workshop komen de volgende zaken aan bod:

    • We maken kennis met elkaar en je gaat aan de slag met jouw profilering. Wie ben je als GV’er, waar ben je goed in en wat is jouw missie?
    • We gaan oefenen met het houden van een pitch. Dé kans om jezelf in een kort moment krachtig en overtuigend voor te stellen.
    • Je leert over persoonlijke stijlen, waarom het met de één meer ‘klikt’ dan met de ander en hoe je deze kennis kunt inzetten tijdens gesprekken met potentiële verwijzers.
    • Je leert uit welke onderdelen een acquisitiegesprek bestaat en gaat je voorbereiden om zo goed mogelijk te kunnen verwoorden waarin jij je onderscheid ten opzichte van andere zorgverleners

     

    Kosten

    • Indien je als groep wilt deelnemen, bedragen de kosten 500,- euro excl. btw, excl. reiskosten a 0,19 ct/km en excl. huurkosten voor de locatie. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 6 met een maximum van 10.
    • Aanmelden als groep voor een online workshop is ook mogelijk. Ook hiervoor geldt een prijs van 500,- euro excl. btw. De datum zal in overleg gepland worden. 

    • Je kunt jezelf ook individueel aanmelden voor de online workshop. Je vind de eerstvolgende geplande data hieronder. De prijs hiervoor bedraagt 99,95 euro excl. btw. De workshop vindt doorgang bij minimaal 5 aanmeldingen met een maximum van 10.

    DISC

    Een vast onderdeel van de workshop is DISC. DISC werd ruim 90 jaar geleden ontwikkeld door psycholoog en professor dr. William Marston aan de Harvard Medical School. 

    DISC is een instrument dat persoonlijke voorkeuren in stijl en communicatie ‘meet’. Het brengt in kaart wat de motivatoren in gedrag zijn. Het maakt duidelijk waarom de communicatie met de één makkelijk verloopt, terwijl het met sommige anderen juist misschien stroef verloopt.

    Als je weet wat jouw persoonlijke stijl én die van de ander is, zul je hier rekening mee kunnen houden en verloopt de communicatie een stuk prettiger.

    Je kunt jouw eigen stijl in een uitgebreide persoonlijke rapportage verkrijgen door het maken van een  DISC assessment.

    DISC zegt echter alleen iets over wát men doet.

    Om een completer beeld te krijgen, kan er ook gekeken worden naar denkstijlen (hóe men iets doet) en drijfveren (waaróm men het doet). Deze laatste twee laten we in de workshop buiten beschouwing.

    Als je interesse hebt in een persoonlijke rapportage van DISC of  3D (DISC, Denkstijlen én drijfveren), neem dan vooral even contact met me op!

    Over mij

    Ik ben Sandrine Kwast, van oorsprong verpleegkundige en ondernemer sinds 2017. Ik coach mensen die door kanker, trauma en/of verlies zijn vastgelopen. Mensen die mijn hulp inschakelen hebben zingevingsvragen, loopbaantwijfels, een laag energieniveau, relationele problemen en/of emoties die hen zodanig veel bezighouden dat het hen beperkt in het dagelijks leven. 

    Voordat ik ondernemer werd heb ik ongeveer 12 jaar voor medische bedrijven gewerkt en hierdoor veel ervaring opgedaan in het plegen van acquisitie en het voeren van zakelijke (commerciële) gesprekken.

    Ik heb altijd ‘verkocht’ vanuit eigen kracht. Niet om iets ‘aan te smeren’, maar om een meerwaarde te kunnen bieden. Ik ontdekte dat mijn klanten voor míj́ kozen, niet voor mijn product. Je krijgt een gunfactor als je goed luistert naar wat je gesprekspartner nu eigenlijk écht nodig heeft.

    Goed luisteren kun je als geestelijk verzorger als de beste. Dus als je dat ook doet bij een potentiele verwijzer, zul je zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om jouw meerwaarde ’te verkopen’. In mijn workshop gaan we daar mee oefenen. Je zult ervaren dat jezelf profileren helemaal niets te maken hoeft te hebben met iets aansmeren. Als je uitgaat van je eigen kracht en kwaliteiten ontdek je hoe leuk het kan zijn om acquisitiegesprekken te kunnen voeren! Ik hoop je bij mijn workshop te zien!