Complementaire zorg

Op gebied van aanvullende zorg en spiritualiteit, werk ik met verschillende technieken en vormen. Op deze pagina lees je er meer over.

Reiki

Er zijn van die dingen die moeilijk te ‘begrijpen’ zijn. Reiki is er daar misschien wel één van.

Bij reiki wordt ervanuit gegaan, zoals ook bij yoga, dat alles energie is. En wij als mens dus ook. Zo produceert ons hart een bepaalde energie en kan de energie van onze hersenen gemeten worden.

Reiki heeft een o.a. boeddhistische oorsprong, waarbij men ervan uitgaat dat wanneer energie niet kan stromen, er blokkades en daardoor klachten ontstaan in lichaam en/of geest. Het is door de japanner Mikao Usui ‘herontdekt’ en hij wordt dan ook beschouwd als grondlegger.

Reiki wordt in het holisme veel ingezet omdat het werkt op de verschillende holistische niveaus en hierin balans kan brengen.

Een reiki behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen door middel van het leggen van de hand op het lichaam. Denk hierbij maar eens aan als je jezelf pijn doet door bv verbranden: je legt automatisch je hand op de zere plek. Het idee is dat door het opleggen van de hand op diverse plaatsen op het lichaam, de energie weer kan stromen.

Reiki kan om die reden goed ingezet worden bij energetische en spirituele klachten.

Chakra werk

Een andere vorm van spiritueel werk, zijn oefeningen op basis van de chakra’s. Bij de chakraleer wordt ervanuit gegaan dat we verschillende punten in ons lichaam hebben waar energie bij elkaar komt.

Omdat de chakraleer een boeddhistische en hindoeïstische oorsprong heeft, heeft het gedachtengoed veel overeenkomsten met reiki.

Daar waar je reiki kunt ondergaan door alleen maar te liggen, kun je bij chakrawerk iets actiever zijn. Door het onderzoeken van je klachten met lichaamsgerichte oefeningen, kan bepaald worden welk chakra mogelijk een blokkade heeft of overactief is. Per chakra zijn er diverse oefeningen te doen, om een blokkade of overactiviteit op te heffen en te zorgen dat alle energie weer goed kan stromen en de klachten verminderen of verdwijnen.

Intuïtieve coaching

Intuitieve coaching is een vorm van coaching waarbij vooral word uitgegaan van jouw energie. Intuïtie kun je omschrijven als een onderbuik gevoel. Het is informatie die je ingegeven word door je zintuigen. Het is een soort inzicht, zonder dat je je hoofd hierbij de hoofdrol laat spelen. Je gaat af op je gevoel. Het wordt ook wel het zesde zintuig genoemd. Een innerlijk weten.

Iedereen heeft deze intuitie in zich, maar het kan een beetje ondergesneeuwd raken wanneer het hoofd de overhand krijgt. Als we keuzes maken op basis van ons hoofd, en ons ‘gevoel’ negeren’, komen we vaak op een later moment tot de conclusie dat we ‘eigenlijk’ wel wisten wat we hadden moeten doen. En dat niet deden. Wanneer je scherper afgestemd bent op je intuitie, kun je een goede balans vinden tussen het gebruik van je hoofd en je gevoel.

Doordat ik mijn intuitie inzet in de coaching, kan ik jou helpen met het herstellen van jóuw intuitie. Het opnieuw contact leren maken met je gevoel en naar dat gevoel te luisteren.

Het mooiste moment om dit te doen is vroeg in een traject, of gewoon een losse sessie als je nieuwsgierig bent natuurlijk 😉 waardoor ik zo min mogelijk (liefst helemaal niets) informatie over je heb.