Bodymindretreats

door | jan 11, 2024

In voorbereiding en binnenkort te reserveren. Even echt tijd voor jezelf. Even lekker alleen aan jezelf denken. Even opladen. Een dag waarin je uit je hoofd komt en je lijf in. Een reset.

Ben jij altijd in de weer met anderen?

Je hebt een druk leven. Een gezin, een baan, een relatie. Tussendoor wil je ook nog je vrienden aandacht geven. De kinderen vragen je aandacht, je wil er voor ze zijn. Ze wegbrengen naar sport en daar zelf dan ook nog even meekijken. Je regelt het huishouden en verzint en kookt grotendeels de maaltijden thuis.

Op het werk wil je graag alleen even werknemer zijn. Dat lukt soms, maar soms ook niet. Met al die privé beslommeringen neem je ze soms toch een beetje mee naar het werk. En trouwens, ze hebben ook invloed op je veerkracht. Dus de energie is soms ver te zoeken. Dan is het werk even een rustpunt. Waar je even niet gevraagd wordt waar de was ligt, of waar dat ene spelletje gebleven is (oeps, volgens mij heb ik die laatst weggegooid).

Maar op het werk zijn er collega’s. Die hippe kantoortuin geeft enorm veel afleiding. Je kunt niet even rustig aan één stuk onafgebroken werken aan die opdracht waar de deadline voor nadert. Collega’s lopen langs en willen vanalles weten, je manager mailt je met een vraag die je móet beantwoorden en je daardoor ook van je ‘normale’ werk afhoudt. En dan is er nog die collega die binnenkort 50 wordt en niemand heeft nog wat geregeld. Dat kunnen we toch niet maken! Dus eigenlijk moet er ook nog even een leuk kadootje bedacht worden en een borrel georganiseerd…. Zal ik dat dan maar oppakken, anders doet niemand het pffff….

Wie zorgt er voor jou als jij altijd voor anderen zorgt?

Het is een enorm cliché maar ook enorm waar. Als jij omvalt, wie zorgt er dan voor iedereen? Reden genoeg om niet om te vallen. Maar wie zorgt er dan voor jou?

Hoe lekker het ook is als iemand anders net zo goed aan jou denkt, als jij aan al die anderen…. vaak gebeurt dat niet. En dan kun je wachten tot je een ons weegt tot het wel gebeurt. Met alle gevolgen van dien, want je loopt al op je tenen en dus raak je uitgeblust. Opgebrand.

Dus: je hebt maar één taak! En dat is zélf voor jezelf zorgen. Voor veel vrouwen is dat nogal een ding. Want daar hebben we vaak allerlei oordelen over meegekregen. De vrouw ‘moet’ veel kunnen. En dat is tegenwoordig veel meer dan een jaar of 50 geleden. En zo NIET haalbaar!

Super belangrijk dus om minstens net zoveel aan jezelf te denken als aan anderen. En dat is dus niet egoïstisch!

Bodymindretreat

De retreats zullen verschillende thema’s krijgen, maar hebben allemaal één overkoepelend doel: namelijk het herstellen van de balans tussen hoofd en hart.

Wat er in de retreats aan bod komt is o.a.:

* Yoga

* Ademhalingswerk

* Mindfulness/meditatie

* Regulatie van je zenuwstelsel, opnieuw leren te ontspannen

* Inzicht in je brein en gedrag

* Doorbreken van patronen

* Opnieuw leren voelen

Natuurlijk gaat dit gebeuren op gave locaties met zeker ook lekker eten & drinken. We zullen starten met dagretreats, maar op termijn komen daar ook meerdaagse retreats bij.

Binnenkort volgt er meer informatie dus hou deze site goed in de gaten!