K*tkankerboek

door | sep 27, 2022

Mijn naam is Sarah

Ongeveer een week voordat mijn zomervakantie begon, ontving ik een mail. “Lieve Sandrine, laat ik beginnen me even voor te stellen.  Mijn naam is Sarah, ik ben 32 jaar oud, woon in Amsterdam en heb in november 2020 de diagnose uitgezaaide eierstokkanker gekregen.”

Mijn aandacht had ze. Sarah vertelde in haar mail na de diagnose op zoek te zijn gegaan naar meer informatie en daarnaast ook beelden. Van zichtbare en onzichtbare littekens van kanker bij vrouwen. Ze stoorde zich aan de beperkte vindbare informatie, maar ook aan de beperkte diversiteit die in beelden terug te vinden was.

Een idee was geboren

Voor haar redenen om het K*tkankerboek te gaan ontwikkelen. Een prachtig boek met 50 indrukwekkende portretten van vrouwen én hun persoonlijke verhaal over de ziekte en vooral ook de impact daarvan. 

Ze startte een crowdfundingactie zodat haar boek in alle boekwinkels Nederland én België zou komen te liggen. 

Elk van de 50 vrouwen die in het boek geportretteerd zijn, vroeg ze naar een tip. Iets dat hen er doorheen hielp. Want, het boek moest vooral ook een inspiratie worden voor andere vrouwen die eenzelfde soort proces doormaken. Uiteindelijk zijn in het boek dan ook 50 tips opgenomen, verdeeld over onderwerpen als mentaal, fysiek, haar & make-up, maar ook voeding, praktische informatie, netwerk, tijdens de behandelingen etc. 

Mijn coachkaartenset stond erin!

En waarom Sarah mij mailde: één van die 50 vrouwen, had van haar partner mijn coachkaartenset ontvangen. 

Die set is ontstaan in coronatijd, waar een flink deel van mijn werkzaamheden wegvielen. Ik raakte geïnspireerd door een gesprek met een cliënt die ik gelukkig kon blijven zien. En er borrelde bij mij een idee op. Wat nou als ik mensen op een simpele manier kan laten kennismaken met wat coaching is en doet. Hen kan inspireren de kracht in zichzelf terug te vinden. 

Ik ging aan de slag en mijn coachkaartenset was geboren. Een set bedoeld om mensen te helpen. Te zorgen dat ze op een simpele wijze zichzelf weer konden motiveren.

Dat mijn kaartenset werd gekocht door iemand die zijn partner een hart onder riem wilde steken was al prachtig. Maar dat zij er de kracht uithaalde en precies datgene heeft ervaren, dat ik ermee beoogde, is echt een enorm cadeau voor mij! Dat dat vervolgens ook nog eens zorgde voor een vermelding in het prachtige K*tkanker boek is echt een kers op de taart voor mij.

Indrukwekkende lancering

Afgelopen zondag was de boeklancering waarvoor ik was uitgenodigd. Wat een fantastische lancering was het. Indrukwekkend omdat de vrouwen uit het boek aanwezig waren. Op drie dames na. Zij zijn helaas in de tussentijd overleden. Dat maakte indruk in de zaal. En tegelijk bleek ook hoezeer het maken van en/of bijdragen aan dit boek de overige dames zo geholpen heeft. 

Het boek toont prachtige foto’s en bevat inspirerende verhalen. Én er blijkt maar weer uit hoe groot de impact van deze ziekte is. En dat de verwerking pas begint na de periode van behandelingen. Een super mooi boek, waarvan de winst ook nog eens gaat naar twee onderzoeken die gedaan worden vanuit door twee oncologen vanuit het Amsterdam UMC, locatie AMC. Ik heb dus gelijk maar een voorraadje aangeschaft 😉